Жућко

Zucko plakat

Премијера: 16. фебруар 2012. Сава центар

Старт: 17. фебруар 2012.

Режија: Гордан Матић

Сценарио: Гордан Матић

Улоге: Владимир Алексић, Катарина Радивојевић, Тихомир Станић, Воја Брајовић, Тамара Крцуновић

Наратори: Александар Саша Ђорђевић, Миленко Тепић

Саговорници: Борислав Станковић, Ранко Жеравић, Владимир Цветковић, Драгутин Чермак, Слободан Гордић, Немања Ђурић, Иво Данеу, Борис Кристанчић, Јосип Ђерђа, Никола Плећаш, Francesco Varotto, Giuseppe Stefanelli, Pedro Ferrandiz, Emiliano Rodriguez, Clifford Luyk, Драган Глишић, Љиљана Драговић, Зоран Петровић, Велибор Белевић

Продукција: Марко Паљић(Гаргантуа филм), Гордан Матић (Ре-Креативо)

Жанр: играно-документарни/ биографски

 

 

Синопсис

„Жућко- прича о Радивоју Кораћу“ је филм о једном човеку, његовој феноменалној спортској каријери али и фасцинантној личности. Истовремено, ово је прича о једном времену, о земљи које више нема, бившој Југославији, која се тих 50-тих и 60-тих година 20. века почела отварати према Западу преко спорта, музике, филма и моде. Управо то време, својим животом, каријером и свим оним што је представљао, обележио је и Радивоје Кораћ – Жућко.

Да ништа везано за личност и каријеру Жућка није преувеличано, говоре и неоспорни подаци. „Машина за давање кошева“, „Креативац, генијалац, који у игри увек налази решење“, „Прва права медијска личност из кошарке“, „Играч кога је било немогуће чувати један на један“ само су неки од новинских наслова из тадашње домаће и стране штампе, који су говорили о Кораћу.