Викинг

Викинг

Режија: Андреј Кравчук

Сценарио: Андреј Кравчук, Андреј Рубанов, Виктор Смирнов

Улоге: Данила Козловски, Светлана Коченкова, Максим Сукханов, Игор Петренко, Владимир Јепифантсев, Андреј Смолијаков, Кирил Плетнев, Александра Бортич

Жанр: Акција, драма, историјски

У биоскопима од: 21. март 2017. године

Трајање: 143 мин.

Дистрибуција: Делиус филм

 

 

Синопсис

То је био свет нестварене и величанствене природе, где је човек био слаб и обожавао је природу да би се одржао у животу. Сурови предели фјордова и бескрајна снага Леденог океана развијала је у староседеоцима осећај самопоштовања и жеље да буду достојни овог света. Та страст их је одржавала у овим крајевима Земље. Тако су постали Викинзи.

Из времена тешких мачева и тамних закона крви, када је притисак великог хаоса давао повод за хероје. Из Средњег века долази нам прича која је променила Русију заувек...

Кијевска Русија, крајем 10. века... Након смрти оца, владара Кијевске Русије, млади кнез је принуђен на изгнанство. У изгнанству окупља војску надајући се да ће поново освојити Новгород али се на том путу суочава са моћним Византијским снагама.

Редитељ Андреј Кравчук (рођен 1962):
"Наш филм је прича о принцу који је створио руску државу. Његови преци су дошли из Скандинавије. Ми говоримо о нашим коренима, о онима који су успели да уједине народе и створe су нову земљу. У њиховим венама текла je не само крв Словена, већ и Викинга. Ми желимо да направимо забаван и спектакуларан филм заснован на озбиљној људској драми, желимо да испричамо причу о рођењу људске душе. И рођењу једне државе."

Продуцент Анатолиј Максимов (рођен 1961):
"Обим и идеја нашег пројекта нема конкуренцију у савременој руској кинематографији. Ово представља огромну одговорност за нас, али наше искуство стечено на претходним пројектима омогућава нам да се надамо да ћемо поново остварити задатак који смо поставили. Из године у годину, наше високобуџетне и сложене продукције усмерене су ка широкој биоскопској публици, где остварују завидну гледаност и уживају значајан успех на међународном тржишту."

Trejler
Trejler 2