Дај гол!

Дај гол!

Режија: JUAN JOSE CAMPANELLA

Сценарио: JUAN JOSE CAMPANELLA

Улоге: Виктор Савић, Андрија Кузмановић, Душица Новаковић, Радован Вујовић, Срђан Милетић, Марко Живић, Иван Зекић, Ненад Хераковић, Гојко Андријашевић, Југослава Драшковић, Урош Атанацковић.....

Жанр: анимирани

Старт у Србији: 30. октобар 2014.

Трајање: 106 min

Производња: Аргентина - Шпанија, 2013

Дистрибуција: Делиус Филм

 

 

Синопсис

Андрија је дечак који има необичне пријатеља и чудне вештине: он је најбољи играч стоног фудбала у селу!.

Нема ни једног изазивача у селу где живи који је успео да га победи. Али све остало у његовом животу није сјајно као његова достигнућа у фусбалу. Заљубљен је у другарицу Дуду, али је сувише стидљив да јој отвори срца. Зато само животари у свом забаченом селу.

Онда се једног дана Андријин устаљени живот изокрене са повратком ’’Великог’’, момка његови година који се вратио да се освети због меча који је изгубио од њега пре десет година.. Упркос славе и богатства које је стекао у свету као најбољи фудбалер на свету, Вића је решио да упропасти Андрију, уништи кафић у коме ради и његове столове застони фудбал, да освоји Дудину наклоност, па чак и да претвори село у тематски парк ’’Ледени’’ и стадион.

Усред уништавања села деси се нешто невероватно: фигурице на Андријином вољеном, разбијеном столу за стони фудбал постају живе! Имају душу, крећу се и, што је најважније. играју фудбал. Решили су да врате Андрији свет који је изгубио и крећу у фантастичну авантуру која их претвара од противника у најбоље пријатеље.

Сценариста и редитељ JUAN JOSE CAMPANELLA

По завршетку студија филма на Њујорском Универзитету, Кампанела је почео своју каријеру у САД радећи на ТВ серијама и филмовима, који укључују Haus, 30 rock, Law and order. Био је сценариста и редитељ блокбастер филмова у Шпанији и Латинској Америци, као The Same Love Same Rain, The Son of the Bride. Luna de Avellaneda , The Secret in Their Eyes и врло хваљену од критичара ТВ серију Vientos de Aqua.

За свој рад у САД добио је две EMMY , Номинован је сва пута за Оскара у категорији за најбољи страни филм и добио Оскара 2010 филм ’’The Secret in Their Eyes’’.
Добио је и награду ’’Goya’’ за најбољи латиноамерички филм.

Кампанела каже:
- ’’Намера нам је била да створимо јединствен и оригиналан свет. Верујем да смо успели, јер нисам видео ништа слично ни у једном другом филму. По мом скромном мишљењу.’’

Увек сам волео анимацију, али то ми је нажалост била забрањена зона, јер док се цртало руком, та ми вештина није ишла. Ја долазим из света компјутера и сада кад је анимација ушла у компјутер могу да са аниматором достигнем креативну комуникацију.

Направили смо стил филма мало по мало, покушавали, грешили и после много проба нашли стил. То је креација компатибилна са 3Д анимацијом, мора да буде преносива у компјутерски свет и да истовремено буде оригинална и јединствена.

Много је посла уложено у овај филм, много талентованих људи, много техничара и стваралаца...и волео бих да се тај рад покаже и види. Наравно, у модерној анимацији морате да имате ритам за децу, али то је породични филм и мора садржавати и ствари за одрасле.. Има неких гегова које ће само одрасли разумети, али то неће спречити децу да уживају у филму.

Публика је цела породица, од 6-те године навише.

СУПЕРВИЗИЈА АНИМАЦИЈЕ: SERGIO PABLOS

Серхио Паблос је радио код Дизнија на филмовима ’’Тарзан’’, ’’Звонар Богородичине цркве’’, ’’Херкулес’’, ’’Шиља’’ и најновијем ’’Рио’’ код Блу Скаја.

Његово дело је и оригинална идеја за ’’Моје одвратно ја’’ код Универзала где је био и извршни продуцент.

Његова компанија SPA Studios радила је на бројним анимираним филмовинма, као што су ’’Nocturna’’, ’’Астерикс и Викинзи’’ и ’’Моје одвратно ја’’.