Žućko

Zucko plakat

Premijera: 16. februar 2012. Sava centar

Start: 17. februar 2012.

Režija: Gordan Matić

Scenario: Gordan Matić

Uloge: Vladimir Aleksić, Katarina Radivojević, Tihomir Stanić, Voja Brajović, Tamara Krcunović

Naratori: Aleksandar Saša Đorđević, Milenko Tepić

Sagovornici: Borislav Stanković, Ranko Žeravica, Vladimir Cvetković, Dragutin Čermak, Slobodan Gordić, Nemanja Đurić, Ivo Daneu, Boris Kristančić, Josip Đerđa, Nikola Plećaš, Francesco Varotto, Giuseppe Stefanelli, Pedro Ferrandiz, Emiliano Rodriguez, Clifford Luyk, Dragan Glišić, Ljiljana Dragović, Zoran Petrović, Velibor Belević

Producenti: Marko Paljić (Gargantua films), Gordan Matić (Re-Kreativno)

Žanr: igrano-dokumentarni / biografski

 

 

Sinopsis

„Žućko- priča o Radivoju Koraću“ je film o jednom čoveku, njegovoj fenomenalnoj sportskoj karijeri ali i fascinantnoj ličnosti. Istovremeno, ovo je priča o jednom vremenu, o zemlji koje više nema, bivšoj Jugoslaviji, koja se tih 50-tih i 60-tih godina 20. veka počela otvarati prema Zapadu preko sporta, muzike, filma i mode. Upravo to vreme, svojim životom, karijerom i svim onim što je predstavljao obeležio je i Radivoje Korać - Žućko.

Da ništa vezano za ličnost i karijeru Žućka nije preuveličano, govore i neosporni podaci. „Mašina za davanje koševa“, „Kreativac, genijalac, koji u igri uvek nalazi rešenje“, „Prva prava medijska ličnost iz košarke“, „Igrač koga je bilo nemoguće čuvati jedan na jedan“ samo su neki od novinskih naslova iz tadašnje domaće i strane štampe koji su govorili o Koraću.