Uništiteljka

Uništiteljka

Režija: Karyn Kusama

Uloge: Nicole Kidman, Toby Kebbel, Tatiana Maslany, Sebastian Stan, Jade Pettyjohn

Žanr: Akcija, krimi, drama

Start u bioskopima: 02.05.2019.

Trajanje filma: 121 min

 

 

Sinopsis

U novom krimi trileru Karin Kusame, Uništiteljka (Destroyer), prijem obeležene novčanice pokreće iskusnu detektivku policije Los Anđelesa, Erin Bel (Nikol Kidman) na opasno putovanje da pronađe ubicu i vođu bande, Silasa i konačno se pomiri sa svojom prošlošću. Pritom se ponovo susreće sa članovima bande, koje je i sama nekada bila član kao agent FBI-a na tajnom zadataku koji se katastrofalno završio i uzeo težak emocionalni i fizički danak nad njenim životom. Tokom svoje opsesivne potrage, Bell je preplavljena uspomenama na tajni zadatak u okviru Silasove bande. Posebno bolne su njene uspomene na Krisa (Sebastian Sten), partnera iz FBI-a s kojim je imala strasnu romansu.

Izjava režisera

“Uništiteljka je u svojoj srži film o suočavanju sa svojim greškama i donošenju hrabrih odluka preuzimanjem odgovornosti za učinjene postupke. Uništiteljka ima za cilj da otkrije sve vrste prvobitnih "uništitelja" - novac, pohlepu, glad - ali će takođe otkriti podmukle elemente sećanja, poricanja i neumoljiv marš vremena. Dok se destruktivni društveni impulsi čine da su dostigli vrhunac apokalipse, neobična volja pojedinca da sabotira samog sebe je ono što smatram privlačnim i ljudskim za istraživanje. Kao svedoci samouništenja Erin Bel, prisiljeni smo da se suočimo sa našim ličnim “uništiteljima”. Na samom kraju ona plaća užasnu cenu za svoje iskupljenje, ali ona ga ipak pronalazi. Publika doživljava spiralu žaljenja i srama, koji daje snagu njenoj odiseji povratka u prošlost, ali i svedoči herojskom putovanju moralno kompromitovanog lika, žene koja na kraju odlučuje da ispravi pogrešno po svaku cenu.” - Karin Kusama

Karin Kusama je rođena 1968. u Njujorku, SAD. Ona je režiser i pisac, poznata po filmovima Poziv (2015), Eon Fluks (2005) i Bokserka (2000).